понеделник, 17 септември 2012 г.

Да обичаш или порока на 21-ви век

Да обичаш или порока на 21-ви век. Материя и плът - обликът на всичко. Видно, но не и сетивното. Превод или етимология, google translate? А ти кой беше? Този разговор има тема, а смисъл? Или кой изпусна чашата и тя се счупи, та после като я залепихте не беше същото.
 Време за съвременниците? Галатика.
 Колко ли са ухаещите все още на парфюма на друг и получаващи най-истинското любовно признание? На всички, които няма да усетите нищо, и на тези, които замаяно гледат през прозореца и виждат жената от съседния блок, която стои по хавлия на прозореца,осветена от играещите светлини на телевизора, замаяна от цигарата, която пуши и настръхнала от студения вятър. За всички, които се чудят защо да обичат е порокът им, който няма да споделят. На всички, които нямат място в този свят, защото той е техен. На всички, които имат чувството, че живеят в магазин и се разминават с пластмасови обвивки и изкуствени мигли за по-изразен поглед. Разминаване и катастрофа. 2 в 1.
  Всичко на 23 - червено, дали някой е готов? За неуспешните залози и за хазарта, в който живеем. Поредната емоция, която е несвързана. Толкова много думи, толкова много ... толкова много хора, които говорят и толкова малко слушатели и едни малки полета за попълване, чак ти втръсва. И идва момент, в който получаваш белите листи, но си свикнал на малките полета... и е до там. До вече поставените бариери и до мечтите за други светове, към които като отвориш врата ще ти се виждат големи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 Замирисва на дъжд, а мен втриса.  Преди време го познавах по болката в дясното коляно. После по вятъра. Имам чувството, че притежавам точен...